Wie zijn wij?

“Team-Marmelady” bestaat uit Glenn, een ware Bourgondiër en Manusje-van-alles en Inge, een gepassioneerde hobbykok die houdt van aparte smaakcombinaties.
Net zoals bij de meeste kleine bedrijfjes is “The Marmelady” ook ontstaan als een uit de hand gelopen hobby.
Als koppel zijn we al jaar en dag middeleeuwse re-ënactors met een passie voor lekker eten. De afgelopen jaren heeft Inge zich dan ook verdiept in oude middeleeuwse recepten. Vele van deze recepten komen we vandaag de dag nog tegen (denk maar aan de vele stoofpotjes) maar een groot deel van deze smaken zijn in de loop der geschiedenis in de vergeetput beland.
Toen kreeg Inge het idee om sommige van deze “vergeten smaken” te re-integreren in confituren. Deze confituurpotjes werden te pas en te onpas uitgedeeld aan vrienden en familie en deze bleken heel erg in de smaak te vallen.
Al snel besloten we ons niet enkel te beperken tot confituren, maar broeide het idee om te spelen met marsepein. Amandelen waren een vaste waarde in de middeleeuwen en marsepein was toen ook al gekend. Het leek ons dan ook leuk om hier iets meer mee te doen.
Glenn zag genoeg potentieel in beide ideeën om uiteindelijk ons eigen bedrijfje op te richten. En zo ontstond “The Marmelady”, mede dankzij de hulp en ondersteuning van onze goede vriend Gert van “The Blacksmiths Meadery”.
Graag laten wij u kennis maken met een aantal verloren smaken, in de hoop een stukje culinaire geschiedenis terug tot leven te brengen.
Verder willen we u ook verrassen met een aantal nieuwe (gewaagdere) smaakcombinaties, waarbij zowel de vruchten alsook de bloemen, noten en / of specerijen ten volle tot hun recht komen.